Organic Movement: Geen behoefte aan bemiddeling NPS
24 Jul 2022, 16:08
foto
Betogers onder leiding van de Organic Movement aan het protesteren bij het kabinet van de vicepresident, afgelopen week. (Foto: René Gompers)


Organic Movement zegt in een verklaring in dit stadium geen behoefte te hebben aan een bemiddelingspoging van de NPS.

De organisatie heeft goede nota genomen van de oproep vanuit diverse partijen in de samenleving om in dialoog te gaan met de regering. Benadrukt wordt dat het team zich vasthoudt aan zijn standpunt om met de regering in conclaaf te treden wanneer de tijd daarvoor aanbreekt. Dat zal afhangen van de regering zelf en haar bereidwilligheid daartoe.

"Vooralsnog zijn wij op het spoor van een nationale dialoog. Deze dialoog, waaraan de regering, politieke partijen, vakbonden en maatschappelijke organisaties aan zullen deelnemen,  zal doorslaggevend zijn voor de koers die Suriname zal opgaan.  Het gaat niet om ons, het gaat om Suriname. U maakt daar deel van uit, dus ook de politieke partijen.

Tot slot danken wij  de NPS  voor haar bemiddelingspoging. Echter, in dit stadium heeft Organic Movement daar geen behoefte aan, omdat zij het pad van dialoog met de regering nimmer heeft verlaten."


Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May