Colombiaanse marine onderschept 360 kg coke
21 Jul 2022, 04:48
foto
Een speedboot met meer dan 360 kg cocaïne ter waarde van US$ 13 miljoen is in beslag genomen door de maritieme politie in het Caribisch gebied. (Foto: Armada Colombia/Zenger)


De maritieme politie heeft een speedboot met meer dan 360 kg cocaïne ter waarde van een US$ 13 miljoen in beslag genomen in het Caribisch gebied. De speedboot, bemand door vier verdachten, werd gestopt voor de kust van Barranquilla, Colombia.

De marinebemanning zag tassen die van de speedboot werden gegooid toen ze naderden. Ze slaagden erin om 16 van de tassen terug te vinden, die waren gevuld met meer dan 400 kleinere pakketten.

Tests bevestigden later dat de verpakkingen 386,4 kilogram cocaïnehydrochloride (cocaïnepoeder) bevatten.

Vier mannen - drie Jamaicaanse staatsburgers en één Venezolaan - werden gearresteerd.

De zwarte marktwaarde van de in beslag genomen buit werd geschat op meer dan US$ 13 miljoen. Vermoedelijk was het schip op weg naar Midden-Amerika.

In een verklaring die zondag werd verkregen door Zenger News, zei de Colombiaanse marine: "De Colombiaanse marine is erin geslaagd een offensieve operatie te ontwikkelen tegen drugshandelorganisaties die misdaden plegen in het Caribisch gebied en samen met de Colombiaanse luchtmacht, een 'Go Fast ' type schip bemand door vier personen die van plan waren om Midden-Amerika te bereiken met meer dan 380 kilogram cocaïnehydrochloride."

"Het resultaat kwam nadat eenheden van de Colombiaanse marine met de steun van een vliegtuig van de Colombiaanse luchtmacht een verdacht schip hadden opgespoord dat zich door de Colombiaanse Caribische wateren bewoog en blijkbaar verdovende middelen vervoerde.

"Met de inzet van een Rapid Reaction Unit van het Santa Marta Coast Guard Station en een aeronaval unit van de Colombiaanse marine werd een maritiem verbod bereikt op 4,2 zeemijl van Puerto Velero (Atlantico). aan boord van de boot gooide een onbepaald aantal pakketten in zee.
Advertenties

Thursday 02 May
Wednesday 01 May
Tuesday 30 April