Hoofdinspecteur Marcha Reumel ontmoet Hillary Clinton
12 Jun 2022, 18:25
foto
Hoofdinspecteur Marcha Reumel en ex-minister van Buitenlandse Zaken tevens ex-First Lady van VS, Hillary Clinton. (Foto: Anne Tristani Howard)


Het Hubert H. Humphrey Fellowship Program waarvan hoofdinspecteur Marcha Reumel van het Korps Politie Suriname (KPS) gedurende een jaar deel van uitmaakt in Amerika, draagt de naam van de man die ooit burgemeester was van de stad Minneapolis en het vervolgens bracht tot vicepresident van de Verenigde Staten van Amerika. Over hem is nu een oral and audio history book in de maak, waarvoor ook inspecteur Reumel op 8 juni geïnterviewd is geworden in Washington D.C.: zij is één van de speciaal hiervoor geselecteerde Humphrey Fellows van dit jaar.

Het interview werd afgenomen door Anne Tristani Howard, een nicht van de voormalige vicepresident. Na het interview heeft zij Reumel meegenomen naar de Amerikaanse ex-minister tevens ex-First Lady, Hillary Clinton, en aan haar voorgesteld. Het was een aangenaam onderhoud, en Clinton toonde zich zeer geïnteresseerd in de activiteiten van de hoofdinspecteur, haar land van herkomst en haar werk bij het KPS.

“Het was een boeiende ontmoeting met één van mijn role models. Ik vond het een hele eer dat mrs. Clinton tijd vrij maakte voor een gesprek met mij. Dit is voor mij één van de hoogtepunten in een jaar waarin ik een geweldige ontwikkeling heb mogen doormaken nadat de Amerikaanse ambassade in Paramaribo mij voor dit Hubert H. Humphrey Fellowship Program selecteerde in 2020. Ik heb in dit kader mogen studeren en werken met internationale leidinggevende professionals uit tientallen landen. Ik ben een bevoorrecht mens, en vind het ook een eer dat ik in het boek over Mr. Hubert H. Humprey opgenomen word. Ik vertegenwoordig Suriname met trots”, zegt Reumel. Momenteel loopt zij, in de slotfase van haar ‘Amerikaans jaar’, stage bij de Organisatie van Amerikaanse Staten in Washington D.C.


Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May