SLM-top weet niks over 'failliet verklaring bedrijf'
31 May 2022, 00:00
foto
President-commissaris van de SLM, Xaviera Jessurun en CEO Paul de Haan in gesprek met journalisten. Zij stellen dat het bedrijf te redden is. (Foto's: René Gompers)


Aan SLM directeur Paul de Haan is gevraagd of het bedrijf failliet verklaard gaat worden. “Daar heb ik geen kennis van,” antwoordt hij resoluut. Op de vraag of het staatsbedrijf dan overgenomen of geprivatiseerd wordt, is er geen concreet antwoord. Hij en president-commissaris Xaviera Jessurun benadrukken dat er alles aan gedaan wordt om het bedrijf te redden. De werknemersbond van de SLM heeft een spoedbijeenkomst gehouden naar aanleiding van aanhoudende geruchten over een overname en dat “de aandeelhouder voorbereidingen treft om SLM failliet te verklaren.”

Op de vergadering van de bond zijn ook De Haan en Jessurun aanwezig geweest. De bondsleden geven aan dat er veel dringende vragen zijn beantwoord over salarissen en andere pijnpunten. De antwoorden zijn gekomen maar niet iedereen is tevreden of overtuigd. De vrees is er nog steeds dat de banen en pensioenen in gevaar zijn, delen de bondsleden mee. Ze geven aan dat heel veel besluiten zonder hun medeweten worden genomen. Die worden pas in het nieuws vernomen. Aangegeven is dat ook de directie op den duur moet uitvoeren wat de aandeelhouder wil, ook al is ze er niet mee eens.

Leden van de bond bij SLM willen transparantie over besluiten.

De bondsleden geven aan dat vaker is gebleken dat de geruchten op waarheid berusten Ze vrezen hetzelfde in dit geval. De Haan en Jessurun hebben tegenover journalisten benadrukt dat er hard gewerkt wordt om het bedrijf gezond te maken want “SLM is wel te redden”. Er worden momenteel studies gedaan over welke de beste manier is.

Jessurun deelt mee dat de studieresultaten over 30 dagen binnen zijn en ook gedeeld zullen worden met de werknemers, en de rest van de samenleving. De bondsleden zijn er ook van overtuigd dat het bedrijf gered kan worden. Ze willen “gewoon meer openheid en concrete antwoorden op vragen” in plaats van geheimzinnig blijven doen over belangrijke zaken.

Advertenties