Brokopondo wil SRD 400 miljoen voor lenigen watersnood
23 May, 06:38
foto
Met de apinti drum wordt de presidentiële delegatie verwelkomd in Brokopondo Centrum. (Foto: Kabinet van de President)


Namens de getroffenen van wateroverlast vragen de regering - via de gezagsdragers van Brokopondo - SRD 400 miljoen (omgerekend US$ 20 miljoen) voor het lenigen van de watersnood die delen van de gemeenschap van het district heeft getroffen. Dit is kenbaar gemaakt in een van de dertien petities die aangeboden zijn aan president Chan Santokhi tijdens een krutu zaterdag in het Brokopondo Centrum.

Het bedrag dat het traditioneel gezag vraagt is 10% van de energie besparingen alsgevolg van het hebben van de stuwdam in eigen beheer. De afgelopen twee maanden hebben bewoners van de dorpen, Balin Soela, Hermansdorp, Tapoeripa, Boslanti, Drepada, Asigron, Berg en Dal, Klaaskreek,  Moendje Kriekie, Nw Lombe en Kapasikele geleden onder zware overstromingen.  In de dorpen Balinsoela, Hermansdorp, Asigron, Berg en Dal en conglomeraat Nw Lombe zijn naast kostgronden ook woningen van dorpelingen onbewoonbaar geworden en inboedel verloren gegaan.

Dit bedrag is volgens de gezagdragers nodig om:
1. de noden van de meer dan 200 huishouden en meer dan 300 kostgronden en agrarische bedrijven die getroffen zijn onmiddellijke verlichting te kunnen geven.
2. te garanderen dat de getroffenen een menswaardig bestaan kunnen hebben voor de duur de ontstane situatie en daarna.

Deze ondersteuning dient voor een deel in de vorm van contante bedragen uitgekeerd te worden aan de getroffenen zodat voorzien kan worden in de directe behoefte ontstaan als gevolg van de overstroming, stellen de gezagsdragers.Advertenties

Wednesday 17 August
Tuesday 16 August
Monday 15 August