Onderzoek CoreStats: STVS, Radio 10 en Starnieuws populairst
20 May, 07:52
foto
De meeste ondervraagden hebben vanaf 2019, sinds de start van Corestats, aangegeven het liefst berichten op Starnieuws te lezen.


De gemiddelde Surinamer kijkt het liefst naar de STVS, luistert meer naar Radio 10 Magic FM, pakt eerder een Times of Suriname op, leest het liefst de artikelen op Starnieuws, kiest eerder voor water om te drinken in plaats van ‘soft’, eet liever producten van Fernandes Bakkerij en winkelt het liefst in Kirpalani. Dit zijn enkele  resultaten van het onderzoek dat data- en marketingsbedrijf CoreStats heeft gedaan over het gedrag van de Surinaamse consument.

CoreStats verzamelt sinds 2019 informatie over het consumentengedrag van de Surinamer. Met de data heeft Corestats  onder andere de Consumer Confidence Index (CCI) kunnen vaststellen. “De CCI geeft aan hoe de consument zich in een bepaalde periode over de situatie in het land voelt,” licht John Ramdat-Tewarie toe. “Het geeft aan of de consument ‘confident’ genoeg is om investeringen te doen de komende periode.”

De CCI voor 2021 is gesteld op 95. In 2020 was het cijfer nog 84. Ramdat-Tewarie geeft aan dat dit betekent dat de consument wat meer vertrouwen heeft. Er is ook onderzocht hoe de consument over Covid-19 denkt en wat de preferenties zijn van de gemiddelde consument. De resultaten zijn woensdag in Courtyard by Marriot gepresenteerd.

In 2021 zijn 1.414 personen bevraagd. “We hebben ook gemeten bij welke autohandelaar of bank men het liefst zaken doet,” geeft Ramdat-Tewarie aan. We hebben een aantal branches gepakt en kunnen vaststellen welke de sterke spelers zijn in die sectoren.” Het onderzoek heeft verder uitgewezen dat men liever bij Yokohama een auto koopt, verbinding van Telesur heeft, het meest met cash betaalt in plaats van digitaal, geldzaken doet bij DSB Bank. De meeste mensen kiezen voor Kirpalani NV om huishoudelijke- en elektrische spullen te halen.

Informatie verzamelen over het gedrag van consumenten is geen nieuwigheid in de rest van de wereld. Deze data zijn waar potentiële (buitenlandse) investeerders naar op zoek zijn, voordat zij besluiten activiteiten te ontplooien. Met de informatie kunnen lokale bedrijven hun strategieën aanpassen om hun bestaande clientèle te behouden of om meer klanten aan te trekken.
Advertenties

Tuesday 05 July
Monday 04 July
Sunday 03 July