President: 12 ambulances voor zorgsector, belangrijke mijlpaal
19 May, 06:42
foto
Diverse gezondheidsinstellingen hebben ambulances gekregen. De overheid heeft 9 ambulances gekocht, terwijl Japan 3 heeft geschonken.


Het Academisch Ziekenhuis Paramaribo heeft 4 ambulances ontvangen, de Regionale Gezondheidsdienst ontving er 3, het Diakonessenhuis, het Regionaal Ziekenhuis Wanica, het Mungra Medisch Centrum, 's Lands Hospitaal en de Medische Zending ontvingen elk 1 ambulance. President Chan Santokhi heeft woensdag de officiële overdracht gedaan van 12 ambulances. Hiervan zijn 9 ambulances aangeschaft door de overheid en 3 zijn gedoneerd door het UNOPS-project van Japan.

De overdacht van de ambulances is een belangrijke mijlpaal, gezien dit inhoud geeft aan de decentralisatie van de zorgverlening, zei Santokhi. Volgens hem is dit het bewijs dat Suriname als land in staat is te investeren in de gezondheidszorg, door met eigen middelen ambulances aan te schaffen. De president gaf aan dat de gezondheidszorg heel hoog op de agenda staat en dat hij uitkijkt naar toekomstige investeringen binnen de zorgsector.

Door het UNOPS-project zijn er 3 Land Cruisers gedoneerd en op verzoek van het ministerie van Volksgezondheid heeft de overheid 9 ambulances gekocht, meldt de Communicatiedienst Suriname. De meeste gezondheidsinstellingen hadden een gebrek aan ambulances. De Covid-19 situatie heeft ook een bijdrage geleverd aan de verslechtering van de voertuigen. Met de nieuwe ambulances zal dienstverlening van de voorgenoemde zorginstanties verbeterd moeten zijn.

"Ambulances hebben een brugfunctie van de zorgverlening naar de gemeenschap toe en tussen zorginstellingen. Middels ambulances kan de zorg in een heel vroeg stadium naar de patiënt toe worden gebracht en kan de continuïteit gewaarborgd worden", zei Claudia Marica-Redan, voorzitter van de Nationale Ziekenhuis Raad. "Een ambulance is niet alleen een transportmiddel maar een ziekenhuis op wielen", voegde zij verder toe. Het streven is om met de RGD en de Medische Zending een nationaal netwerk op te zetten, van waaruit de ambulances kunnen uitrukken.

Gezien de Covid-19 situatie was er een grote druk ontstaan op de ambulancediensten van Suriname. De aanwinst van de nieuwe voertuigen was hoognodig. Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid heeft er werk van gemaakt om op zoek te gaan naar goed uitgeruste ambulances die voldoen aan de moderne eisen van de zorgsector. De nieuwe ambulances zijn ruim genoeg voor een betere werksfeer voor de zorgverlener. Minister Ramadhin was zeer tevreden met deze dag, omdat er al heel lang behoefte was aan nieuwe voertuigen in het ambulancepark.
Advertenties

Tuesday 05 July
Monday 04 July