Schengenvisumverlening wordt opgeschaald
15 May, 04:47
foto
Armand Achaibersing, minister ad-interim Bibis.


De Schengenvisumverlening zal op korte termijn worden opgeschaald door de Nederlandse ambassade in Paramaribo. Ook is het streven van de Nederlandse ambassade, de thans nog geldende beperkingen in het aantal Schengenvisumaanvragen in de nabije toekomst volledig af te schaffen. Dit zei minister Armand Achaibersing die waarneemt op Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (Bibis) vrijdagavond in De Nationale Assemblee. Hij beantwoordde vragen die gesteld zijn door Assembleeleden tijdens de begrotingsbehandeling 2022.

Terwijl vreemdelingen vrij gemakkelijk Suriname kunnen binnenkomen, ondervinden Surinamers problemen om naar Nederland af te reizen, ondanks de traditionele verbondenheid tussen de twee landen. De Covid-19 pandemie heeft ervoor gezorgd dat de landen hun inreisbeleid hebben aangepast welke geleid heeft tot de afschaling van de capaciteit van onder andere de Schengenvisumverlening. "Voorzichtig kan geconcludeerd worden op basis van de cijfers die worden gepresenteerd door de bevoegde instanties wereldwijd, dat de zwaarste Covid-19-periode achter ons ligt en landen steeds meer overgaan tot normalisering", merkte Achaibersing op.

Bibis is geconfronteerd met klachten vanuit de samenleving over de uitdagingen die worden ervaren bij het aanvragen van een Schengenvisa. Het ministerie heeft via diplomatieke kanalen dit probleem onder de aandacht gebracht van de Nederlandse ambassade. "Ik kan het college informeren dat het ministerie via diplomatieke kanalen dit pijnpunt onder de aandacht heeft gebracht van de Nederlandse ambassade", ze de bewindsman.

Over de versoepeling van visa naar Suriname, zei Achaibersing dat de regering Suriname wil maken tot een favoriete vakantiebestemming in de regio. Een aantal zaken zal moeten worden aangepakt. De regering zal alle logistieke barrières voor de reizigers naar Suriname met als doel toerisme en of familiebezoek wegwerken. Het doel van het wegwerken van de logistieke barrières is het verhogen van het bezoekersaantal en het bevorderen van toerisme, dat tot gevolg zal hebben de verhoging van de inkomsten van het land.
Advertenties

Thursday 11 August
Wednesday 10 August
Tuesday 09 August