Javaans Nieuwjaar verheven tot vrije dag
13 May, 20:26
foto
Vicepresident Ronnie Brunswijk in De Nationale Assemblee vanavond.


Vicepresident Ronnie Brunswijk heeft zojuist meegedeeld dat het Javaans Nieuwjaar zal worden verheven tot een nationale vrije dag. Hierop hadden onder andere de voorzitter van Pertjajah Luhur, Paul Somohardjo, minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken en ruim 75 organisaties aangedrongen.

Assembleelid Evert Karto (ABOP/PL) bedankte de vicepresident voor het verheffen van Javaans Nieuwjaar tot een nationale vrije dag. Hij vindt dat het onrecht dat is aangedaan nu rechtgetrokken is. Soewarto Moestadja (NDP) merkte op dat het woord onrecht niet terecht is.

Brunswijk zei dat hij niet praat over onrecht. De regering heeft de gevoelens aangehoord en is akkoord gegaan ermee om het Javaans Nieuwjaar te verheffen tot een nationale vrije dag. Coalitie fractieleider Asis Gajadien merkte op dat nationale vrije dagen nog geëvalueerd zullen worden, maar vindt het terecht dat Javaans Nieuwjaar een nationale vrije dag wordt.

De Javaanse maand Sura begint op 31 juli en duurt tot 29 augustus. President Chan Santokhi heeft in De Nationale Assemblee later meegedeeld dat de vrije dag valt op 31 juli. Hij benadrukte dat tegelijk de opdracht is gegeven om een evaluatie te maken. Dit jaar valt het op een zondag.
Advertenties

Saturday 28 May
Friday 27 May
Thursday 26 May