Sampi eist directe aanpak krater Weg naar Atjoni
06 May 2022, 12:00
foto
De krater in de Weg naar Atjoni in het district Brokopondo.


Assembleelid Edgar Sampi (ABOP) eist van de regering dat de gaten en scheuren die ontstaan zijn op de Weg naar Atjoni gelijk worden aangepakt. Hij voerde aan dat de situatie ernstig is, waardoor voertuigen niet door kunnen rijden. Hierdoor ontstaat er een grote opstopping. Hij stelde deze kwestie aan de orde zojuist tijdens de begrotingsbehandeling in De Nationale Assemblee.

De minister van Openbare Werken, Riad Nurmohamed, zou volgens Sampi selectief bezig zijn en geen aandacht hebben voor Brokopondo. Hij voerde aan dat wanneer er gaten en breuken elders zijn, er veel sneller wordt opgetreden. Hij eiste meteen aanpak van de weg.

VHP-fractieleider Asis Gajadien weersprak dat de minister selectief bezig is. Hij merkte op dat ook op gelet moet worden dat er geen goudwinningsactiviteiten moeten plaatsvinden dicht bij de wegen en scholen, want dat richt ook schade aan.

Vicepresident Ronnie Brunswijk deelde mee dat de regering ook het bericht heeft gekregen dat er een gat is ontstaan in het wegdek. De Wegenautoriteit is intussen gedirigeerd naar de plek en zal rond 14.00 uur ter plekke zijn om de krater in de weg aan te pakken.

Freddy Linga, beleidscoördinator op het commissariaat te Brokopondo zegt aan Starnieuws dat de situatie ernstig is. Gevreesd wordt dat de schoolbus ook niet langs zal kunnen. De situatie is te gevaarlijk.

Advertenties