Nieuwe panden DNA worden donderdag opgeleverd
13 Apr 2022, 12:36
foto
De gereconstrueerde panden van De Nationale Assemblee worden morgen opgeleverd. De bouw heeft ongeveer US$ 3.4 miljoen gekost. (Foto: PURP)


De gereconstrueerde panden van De Nationale Assemblee aan de Henck Arronstraat, worden donderdag opgeleverd. Er is 29 maanden gewerkt aan de gebouwen, die op 1 augustus 1996 door brand werden verwoest. De aanpak van de gebouwen is onder supervisie geweest van het MinOWC en de Project Implementation Unit van het Paramaribo Urban Rehabilitation Program (PIU-PURP).

De financiering middels een lening komt van de IDB na interventie van de Stichting Gebouwd Erfoed Suriname via de Unesco en heeft ongeveer US$ 3.4 miljoen gekost. De reconstructie van de panden begon in november 2019. Vanwege de Covid-19 pandemie, het late vervoer van materiaal en andere technische factoren vindt de oplevering 7 maanden later dan gepland.

In dit nieuwe gebouw is er geen grote vergaderruimte, maar voornamelijk ruimten die de Assembleeleden en een
deel van de administratie zullen huisvesten. Daarnaast moet een deel van het gebouw ingezet worden voor commerciële activiteiten, die gericht zijn op kunst en cultuur. Met de huurinkomsten van dit commercieel deel binnen de gebouwen, zal er bijgedragen worden aan de onderhoudskosten.
Advertenties

Sunday 04 June
Saturday 03 June
Friday 02 June