Thailand trakteert olifanten op Olifantendag
13 Mar 2022, 12:46
foto
Een mahout staat naast een olifant tijdens Thailand's Nationale Olifantendagviering in de Nong Nooch Tropical Garden in Pattaya, Thailand. (Foto's: Reuters)


Bijna 60 olifanten genoten zondag van een enorm fruitbanket in een Thais botanisch park toen het Zuidoost-Aziatische land zijn jaarlijkse Olifantendag vierde. Olifanten zijn een bron van nationale trots en culturele identiteit voor Thailand en worden door krijgers en koningen gebruikt voor arbeid, transport en overwinningen op het slagveld.

Het evenement wordt vaak waargenomen in verschillende andere delen van het land, maar vanwege de pandemie en economische problemen hebben sommigen dit jaar de vieringen afgezwakt.

In de tropische tuin Nong Nooch in de oostelijke provincie Chonburi werden olifanten getrakteerd op twee ton groenten en fruit die op een acht meter brede tafel lagen. Omdat er lange tijd geen buitenlandse toeristen waren, brachten het buffet en enkele bezoekers wat vreugde bij de zwaargewichten.

"Natuurlijk vervelen ze zich omdat ze eraan wennen om met mensen om te gaan. Daarom zie je dat onze olifanten heel vriendelijk zijn voor iedereen", zegt Kampon Tansacha, president van Nong Nooch Tropical Garden. "Mensen vinden het leuk om olifanten te zien, ze eten te geven, vooral bananen die ze lekker vinden, en ze zien er allemaal gezond en gelukkig uit".

Dierenrechtenorganisaties roepen al lang op om de olifantenkampen in Thailand te beëindigen met dierenshows en -ritten, waarbij ze de shows bestempelen als een vorm van dierenmishandeling.

Advertenties