Natio vrouwen verslaan Anguilla met 5-0
22 Feb 2022, 22:26

De natio vrouwen hebben vanavond in het Franklin Essedstadion Anguilla met 5-0 verslagen. De 18-jarige aanvaller Ravalcheny van Ommeren (Excelsior Rotterdam, Eredivisie) heeft maar liefst 3 doelpunten gescoord.

Bij de rust stond Suriname met 2-0 voor. Andaya Lantveld scoorde een doelpunt, waarna Amy Banarsie via een penalty de wedstrijd op slot zette binnen 10 minuten in de tweede helft. Suriname bleef de wedstrijd domineren, maar de scoringskansen werden niet benut. De diaspora vrouwen hebben een dominante rol gespeeld tijdens deze wedstrijd.

Op 17 februari, bij de start van de pre-WK-kwalificatie hebben de vrouwen met 9-0 verloren van Mexico. Toen waren voor de eerste keer in vrouwenvoetbal diasporaspelers opgesteld. Mexico bleek echter maten te groot te zijn voor Suriname. Op 8 april komt Suriname uit tegen Puerto Rico.