Bordo: Ik wil op kandidatenlijst om beloften waar te maken
11 Feb 2022, 00:00
foto
Joël (Bordo) Martinus die vandaag zijn 40e verjaardag viert, wil de volgende verkiezing op de kandidatenlijst. Als ABOP hem niet kandideert, gaat hij op een andere lijst.


Beloften gedaan tijdens de verkiezingen in 2020, zijn grotendeels niet nagekomen. Dit zegt de jarige Joël (Bordo) Martinus in gesprek met Starnieuws. Hij wil op zijn 40e verjaardag een statement maken. Hij voert aan dat er geen eenheid is in de coalitie, waardoor de samenwerking tussen de coalitiepartners slecht te noemen is. Hij zegt 'sorry' aan de samenleving voor het feit dat ook hij de beloftes die hij gedaan heeft, niet heeft kunnen waarmaken door de situatie in de coalitie, waarbij er geen sprake is van eenheid.

Om hierin verandering te brengen, wil hij op de kandidatenlijst worden geplaatst door de ABOP bij de eerstvolgende verkiezing. "Omdat ik nu geen politieke positie heb, kan ik niet opkomen voor mijn achterban", zegt Martinus. "Ik kan geen impact maken nu. Daarom eis ik dat ik op de kandidatenlijst kom. Ik wil mijzelf verkiesbaar maken, want zo kan ik de samenleving beter dienen", legt het ABOP-hoofdbestuurslid uit. Martinus is intussen weer verhuisd naar Moengo. Hij wil in Marowijne kandidaat gesteld worden. "Ik weet zeker dat ik binnenkom, want mijn achterban is groot in Marowijne", zegt hij zelfverzekerd.

Indien de ABOP hem niet op de kandidatenlijst wil plaatsen, zal Martinus via een andere weg, op een andere lijst, zijn bijdrage leveren. "Maar ik ben loyaal aan ABOP, maar ook naar het volk toe. Ik vind het erg hoe het volk armoede lijdt, terwijl wij beloofd hadden dat ze een beter leven zouden hebben. Het is alleen maar erger geworden", meent Martinus.

De ABOP'er was van plan vandaag een groot feest te geven. Hij had via social media zijn duizenden fans uitgenodigd. Hij besloot hier echter van af te zien, nadat hij onder andere door de politie van de Nieuwe Grond opgeroepen was voor een gesprek. Hij belooft door zich verkiesbaar te stellen, zich te zullen inzetten voor verbetering van de situatie van velen die nu in armoede zijn gedompeld.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May