Vijf dames uit diaspora komen uit voor nationale selectie
07 Feb 2022, 00:58
foto
Amy Banarsie in actie voor PEC Zwolle. Zij zal samen met vier andere speelsters uitkomen voor de damesselectie.


Vijf diaspora spelers die uitkomen in de Nederlandse competitie, zullen de nationale damesselectie van Suriname versterken. Amy Banarsie (middenvelder, PEC Zwolle, Eredivisie), Ravalcheny van Ommeren (aanvaller, Excelsior Rotterdam, Eredivisie), Mayra Tjin-A-Koeng (keeper, Be Quick 28, Topklasse), Griffith Vaissaire (middenvelder, SSS Klaaswaal, Topklasse) en Rowena Ondaan (verdediger, SSS Klaaswaal, Topklasse) zullen zich 12 februari in Suriname melden om aan te sluiten bij de groep.

De delegatie vertrekt op 14 februari naar Mexico en speelt daar op 17 februari. Op 22 februari zal de damesselectie thuis aantreden tegen Anguilla. Amy, Mayra, Rowena en Griffith zijn allemaal vaste waarden bij hun club. De 18-jarige Ravalcheny komt uit voor de beloften van Excelsior Rotterdam, meldt teammanager Haroen Thakoerdien in een persbericht.

Begin januari is dit proces in gang gezet na overleg tussen het bestuur van de Surinaamse Voetbal Bond en Brian Tevreden. Nadat de afspraak is gemaakt om te werken aan versterking voor de aankomende wedstrijden is Ixora Balootje, verantwoordelijk voor de vrouwentak van Tevreden Group, samen met scout Massimo Gennari aan de slag gegaan. Al snel werden deze vijf dames bereid gevonden en is het proces van naturalisatie ingezet. Het lukte samen met Ashween Achaibersing, de vertegenwoordiger van Tevreden Group in Suriname, om het papierwerk op tijd in orde te maken.

Het ligt in de lijn der verwachting dat er voor de wedstrijden in april meer dames zullen aansluiten, met als doel om net als bij de heren een selectie te vormen die in de regio een grotere rol van betekenis zal gaan spelen. De dames zijn erg enthousiast en kijken ernaar uit om hun krachten te geven voor Suriname. Ook is de belangstelling bij hun clubs enorm groot en zijn deze vooral trots dat zij gedurende de komende wedstrijden internationals gaan afleveren. De medewerking van de clubs is dus ook zeer goed te noemen. Ook bondscoach Ray Frankel en teammanager Thakoerdien zijn tevreden met de uitkomst en zijn erop gebrand te gaan samenwerken met deze dames.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May