Ziekenhuizen krijgen 'Snellenkaarten'
05 Feb 2022, 06:40
foto
Dyoma Blokland (president Lionsclub Paramaribo Central), Jason van Genderen (directeur Wanica Ziekenhuis), Audrey Moestadja (CFO Eye Care Foundation) en Olivia Lie A Ling (secretaris Lionsclub Paramaribo).


Met drie ‘Snellenkaarten’ heeft de Stichting Eye Care Foundation vrijdag haar samenwerking met drie Surinaamse ziekenhuizen bezegeld. Eye Care Foundation, een Amsterdamse NGO op het gebied van oogheelkunde, gaat samen met Academisch Ziekenhuis Suriname, Sint Vincentius Ziekenhuis en het Regionaal Ziekenhuis Wanica, zich inzetten om in Suriname onnodige blindheid te beperken en slechtziendheid te behandelen.

Namens Eye Care Foundation overhandigde Audrey Moestadja op vrijdag de Snellenkaart aan Jason van Genderen in het Wanica Ziekenhuis. De Snellenkaarten zijn de kaarten waar oogartsen de oogstatus van patiënten kunnen meten. Ook aan het Academisch Ziekenhuis Paramaribo is een Snellenkaart overhandigd.

"We maken op dit moment een uitgebreide analyse, zeker is dat er ondersteuning nodig is in Suriname op het gebied van oogzorg. Suriname heeft maar 16 oogartsen. Reden temeer om onze collega’s aldaar te ondersteunen”, zegt Björn Stenvers, CEO bij Eye Care Foundation.

De ziekenhuizen zijn ingenomen met de samenwerking met de NGO. Eye Care Foundation zegt veel expertise te hebben met de behandeling van oogziekten in onder andere Tanzania en Vietnam. 2.2 miljard mensen ter wereld zijn slechtziend, 90% van deze gevallen is te voorkomen of te behandelen, volgens de Wereldgezondheidsorganisatie.

Eye Care Foundation wil de lokale behoefte van onder andere Suriname en Ecuador ondersteunen. De organisatie is op dit moment vooral werkzaam in landen in Azië en Afrika. De samenwerking tussen de drie Surinaamse ziekenhuizen en Eye Care Foundation is onder andere tot gekomen door een financiële bijdrage van de Lionsclub Amsterdam Host -1 en de Lionsclub Paramaribo Central.
Advertenties

Saturday 18 May
Friday 17 May
Thursday 16 May