Scholen moeten Covid-19-protocollen strikt naleven
12 Jan, 08:38
foto
Gracia Valies-Ormskirk, directeur Beroepsonderwijs MinOWC. (Foto: CDS)


De scholen moeten zich strikt houden aan de Covid-19-protocollen. Daarnaast moeten schoolleiders, leerkrachten, scholieren en hun ouders de MoHanA-maatregelen steeds in acht nemen. Gracia Valies-Ormskirk, directeur Beroepsonderwijs van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, zegt zich bewust te zijn van de bezorgdheid over de vele besmettingen.

De start van het tweede kwartaal van dit schooljaar is een besluit van MinOWC, dat in goed overleg is gedaan met  Volksgezondheid en het Outbreak Management Team. De opkomst van leerkrachten was op de eerste schooldag van de basis- en VOJ-scholen op de eerste schooldag goed te noemen. Daartegenover was de opkomst van de leerlingen minder. Deze informatie is verzameld na gesprekken te hebben gevoerd met de verschillende lidbonden van de Federatie van Organisaties van Leerkrachten in Suriname, geeft Valies-Ormskirk aan tegenover de Communicatiedienst Suriname.

bij het besluit over de voortzetting van onderwijs op scholen wordt er geanticipeerd op de Covid-19-situatie in Suriname. Naar aanleiding van de milde gevolgen van de Omicron variant is geadviseerd dat de schooldeuren wederom open mogen. “Mocht het zijn dat de situatie zodanig is dat we die niet meer in de hand hebben, zullen we de scholen moeten sluiten. We hopen dat er geen schoolonderbreking komt, anders worden de achterstanden vele male groter en dat is moeilijk in te halen,” stelt Valies-Ormskirk.
Advertenties

Saturday 13 August
Friday 12 August
Thursday 11 August