Dienstbetrekking met SZF-directeur wordt beëindigd
07 Jan 2022, 00:28
foto
Dienstverband met algemeen directeur SZF, Amar Randjitsing, wordt beëindigd.


Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid bevestigt tegenover Starnieuws dat de dienstbetrekking met de algemeen directeur van Staatsziekenfonds (SZF), Amar Randjitsing niet gecontinueerd zal worden. Randjitsing is op 5 oktober 2020 in dienst genomen van het SZF. Een interim managementteam zal de taken overnemen. Ex-SLM directeur Radjesh Radjkoemar en Shivaro Gajadien maken deel uit van het interim managementteam.

Randjitsing is in een memo beschuldigd van diverse zaken. Hij heeft zich intussen kranig verweerd tegen de aantijgingen. Uit zijn verweer blijkt dat diverse zaken mis zijn binnen de leiding van het bedrijf, waarvoor hij ook onderzoek had gevraagd. Mede directieleden zouden over de schreef zijn gegaan. De financieel directeur heeft een IT bedrijf support en onderhoud laten uitvoeren voor SRD 1.7 miljoen zonder dat er toestemming was hiervoor van het stichtingsbestuur. Randjitsing was als algemeen directeur hier ook niet van op de hoogte. Deze zaak zou met de mantel der liefde worden bedekt.

Minister Ramadhin zegt dat de overige drie directieleden nog in functie zijn, maar alle zaken worden meegenomen in de evaluatie. Hij merkt op dat een aantal zaken speelt rond management, bestuur, overleg en statuten. Op basis hiervan is besloten Randjitsing te ontlasten van zijn functie.

De memo en het verweer van de in ongenade gevallen directeur Randjitsing kunt u hier downloaden.
pdf-icon.gif Memo,_Verweer_en_Verzendlijst.pdf                
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April