Bestuur ABOP nodigt Belfort uit voor gesprek
04 Jan 2022, 12:23
foto
Hoofdbestuurslid van de ABOP tevens Assembleelid, Edward Belfort.


Het ABOP-hoofdbestuur heeft medebestuurslid Edward Belfort diverse malen uitgenodigd voor een gesprek, maar hij gaat daar niet op in. Er is zelfs getracht om hem via deurwaardersexploot uit te nodigen, maar hij ziet kans om deze niet aan te nemen. Dit zegt ABOP-woordvoerder Humphrey Dundas aan Starnieuws.

Belfort die ook Assembleelid is, neemt ook niet deel aan fractieoverleg. Dundas zegt dat het hoofdbestuur van Belfort wil horen waarom hij misnoegd is. Hij moet de problemen die hij heeft binnen de structuren van de partij bespreken. "Dan kan worden nagegaan hoe hij kan worden tegemoet gekomen", stelt de woordvoerder van de geel-zwarte partij.

Voor 7 januari is er weer een hoofdbestuursvergadering gepland, als 'opo yari'. Hij zal ook voor die vergadering worden uitgenodigd. Dundas merkt op dat problemen opgelost kunnen worden door om de tafel te zitten. Belfort levert al een tijdje heftige kritiek op de partijleiding, maar binnen de eigen gelederen is hij niet aanwezig om zijn mening kenbaar te maken. Zo blijven de problemen maar voortsudderen, meent Dundas.
Advertenties