VES zal geen kandidaten afvaardigen voor bestuur SBF
03 Nov 2021, 18:22
foto


De Vereniging van Economisten in Suriname (VES) heeft zich teruggetrokken van participatie in het bestuur van het Surinaams Business Forum (SBF). De vereniging had van de regering het verzoek gekregen om kandidaten af te vaardigen voor deelname aan het bestuur. In een open brief aan minister Saskia Walden van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie licht de VES het besluit toe.

De VES gaf aan behoefte te hebben aan “een bespreking met de in het Bestuur van het SBF betrokken stakeholders/organisaties teneinde alle neuzen in één richting te krijgen.” De VES meent dat onder meer, het voor een goede doorstart van belang is het SBF/SBC ook van de nodige budgettaire en personele tools te voorzien, zodat deze vanaf de dag van aanvang ook effectief kan functioneren. “Indien dat niet duidelijk én vooraf, goed wordt geregeld zal het beoogde resultaat uitblijven”, onderstreept zij in de brief.

Op brieven waarin dit is aangegeven, is echter niet gereageerd, vandaar dat de VES zich terugtrekt. “Het feit dat U niet eens het respect kan opbrengen om een brief van een door U zelf geselecteerde organisatie uit het maatschappelijk middenveld te beantwoorden, is een teken van “ontoelaatbaar onbehoorlijk bestuur”, schrijft de VES.

Volgens de VES maakt het niet willen bespreken van de succesfactoren voor een functionerend SBF, dat deze gemaakt is tot een tandeloze tijger. De organisatie zegt zichzelf serieus te nemen en niet deel wil nemen aan activiteiten die niet resultaatgericht zijn.

U kunt de brief van de VES aan minister Walden hier lezen.
pdf-icon.gif Brief_aan_Minister_EZ_mbt_deelname_VES_aan_SBF_3_Nov_2021.pdf                
Advertenties

Wednesday 08 May
Tuesday 07 May
Monday 06 May
Sunday 05 May