Topoverleg legers Suriname en Guyana
21 Oct, 03:21
foto
Kolonel Henri van Axeldongen, waarnemende bevelhebber van het Nationaal Leger op bezoek bij het Guyanese leger. (Foto: Defensie)


Kolonel Henri van Axeldongen, waarnemend bevelhebber van het Nationaal Leger, was maandag op uitnodiging van de Guyanese legerbevelhebber, brigadier Godfrey Bess in Georgetown, Guyana. De ontmoeting had onder meer tot doel het bevorderen van de samenwerking tussen de beide legerorganisaties op het gebied van onderzoek en ontwikkeling, logistieke ondersteuning en technologische beveiliging.

Er is ook gesproken over het leveren van defensieproducten en –diensten, informatie-uitwisseling, gezamenlijke grenspatrouilles en betrokkenheid bij verschillende gecombineerde militaire trainingen/oefeningen en opleidingen. Van Axeldongen meent dat sterke partnerschappen tussen de twee landen gebruikt kunnen worden om veiligheidsdreigingen en –uitdagingen te bestrijden.

Met betrekking tot de positie van vrouwen in het leger benadrukte Van Axeldongen dat het beleid van Suriname gericht is op het creëren en in stand houden van gelijke ontwikkelingskansen voor zowel mannelijk als vrouwelijk personeel en dat er geen discriminerende of beperkende maatregelen in het leger zijn ten aanzien van vrouwelijk personeel.

De Surinaamse delegatie kreeg maandag ook een rondleiding in het Defensiehoofdkwartier, Base Camp Ayanganna. Naast Van Axeldongen, reisden mee de luitenant-kolonel Lea Parris, inspecteur-generaal der krijgsmacht, majoor Leon Klaverweide, hoofd Bureau Militaire Zaken en sergeant-majoor Marten Tjon A Kon, meldt de voorlichting van Defensie.

Advertenties