Breaking: Politiebond in beraad; enkele dispensaties tot zaterdag
30 Sep 2021, 15:49
foto


De Surinaamse Politiebond (SPB) heeft tijdens de algemene ledenvergadering die vanmiddag is gehouden, besloten in beraad te gaan. Er is alleen dispensatie voor grote berovingen, aanrijdingen met dodelijke afloop en voor het defilé van vrijdag, wanneer president Chan Santokhi zijn jaarrede houdt. Daarna zijn de Bikers en Motor Surveillance Dienst ook in beraad.

SPB-voorzitter Mielando Atompai zegt aan Starnieuws dat het beraad duurt tot zaterdag 9.00 uur. De leden van de bond moeten zich dagelijks aanmelden in de Politie Academie. Indien tot zaterdag geen bevredigende oplossing komt, zal de actie worden verscherpt.

De ledenvergadering van de SPB had geëist dat de benoeming van Shivanand Ramlall tot commissaris van politie onmiddellijk teruggedraaid moest worden. Tijdens een bijeenkomst met de regering is besloten dat een juridisch team, waar ook de SPB deel van uitmaakt, binnen een week de benoeming juridisch zou bekijken. Volgens de regering waren de plooien gladgestreken, maar dat blijkt niet het geval te zijn.

Advertenties