Column: Politieke Borrelpraat 681
26 Sep, 22:59
foto


“En beste zuipbroeders, wat is de Sociale Spraakmaker van de Afgelopen Week?”
“Clubeigenaar van Inter Lonnie Tapoe jarenlang geschorst en met club en al uit de Concacaf-competitie gezet.”
“Yaaah, niets aan de hand, niets aan de hand, zou onze minister van Bibilarus van Krom tot Recht hebben gezegd.”
“Yaeh, ex-president Obama speelde ook basket, Trump golf en andere exen misschien fietjebal, tennis, elle en dyul, dus geen vuiltje aan de lucht als onze Veel Pee als sportieve seniore een halve wedstrijd lang een balletje in de competitie mee trapt.”
“Inderdaad, daar is niets mee aan de hand, maar halfnaakt met geld strooien in de kleedkamer heb ik geen enkele andere respectabele bestuurder ter wereld nog zien doen.”
“Ach, er zal altijd een eerste zijn. En wie tekende als eerste met een vooruitziende blik een staart bij de man?”
“Maar laten we eerlijk zijn: de manier hoe dit laakbaar gedrag met doorzichtige kronkelpraat en loesbere-smoesjes wordt goedgepraat, is een gouden medaille waard.”
“En sterk vond ik een paar van de artikelen die hierover op Sterrennieuws zijn verschenen.”
“Klopt. Maar helaas, veel nuttig effect hebben deze keiharde waarheden helaas niet op degenen op wie het slaat.”
“Tja, bepaalde figuren gaan maar voort om deze samenleving te schande te maken. We worden steeds meer het ‘lachertje van de wereld.”  
“Hoor hier één van die schitterende kronkels: ‘het is maar goed dat Onze Club voor de uitwedstrijd geschorst is, want we zouden daar toch schandelijk hebben verloren. Die schande is Onze Club bespaard gebleven.”
“Jaaah! Hiep, hiep, hoera, dat Onze Club geschorst is. Concacaf bedankt. Willen jullie ook ‘een lekkers’ als geschenk hiervoor?”
“Ach, we klagen, blèren, schreeuwen en schelden nu een paar dagen massaal op deze vertoning, daarna is het afgelopen en wordt het een beetje vergeten en bij de volgende verkiezingen stemmen we weer eens massaal, frontaal, integraal, banaal, glaciaal en liniaal op een van deze ervaren boevenbendes.”
“En daarna zullen vele misleide kiezers weer vijf jaren zuchten en zwichten onder hetzelfde onmachtige regeerbeleid vol vriendjespolitiek en: ‘is niet ons, maar de vorige regeerclub.”
“Zie het jaarlijks terugkerend gedoe met die luchtverkeersleiders. Als de overheid deze etterende wond maar niet blijvend kan helen, ontsla ze dan allemaal en laat de piloten maar op zicht en op gevoel landen en opstijgen.”
“Ja, mooi, wat een stommiteit kraai je weer eens uit. Dan moeten we onze internationale luchthaven maar sluiten.”
“Ja, dan maar. Dan zijn we tenminste af van deze steeds terugkerende rommel. Want met alleen die mooi pratende babbelaars daar in de leiding gaat dit probleem met die luchtverkeersleiders elke om de zoveel maanden terugkomen.”
“Misschien is dat de essentie van het beleid in dit land, want bij elke regering zie je steeds weer deze zelfde problemen naar boven komen.”
“Aangevuld met een paar nieuwe van zulke misgeboorten,”
“Intussen dreigen nu weer eens de belangen van passagiers, exporteurs en ‘overigen’ ernstig te worden geschaad.”
“Maar zo krijg je een beetje beleid los in dit land: dupeer onschuldige burgers tot het bot zodat die dan gal, gif, bitter en zuur uitbraken op de beleidvoerders, dan komen die al mopperend, grommend, brommend en zuur kijkend in hun airco-schuilhol tot een paar ‘laplapu’-beleidsdaden.”
“Of zet ze te schande, zoals die mevrouw van Huize Ashiana deed met dat filmpje, toen de oudjes geen eten meer dreigden te hebben.”
“Of toen de priklab’s betaling van alle prikkenden eisten, omdat met het SZF maar geen overeenstemming kon worden bereikt over verhoging van hun vergoeding.”
“Maar als ik naar de noodkreet van die minister van Volksgezondheid luister, om alle vrijstaanden in de gezondheidssector op te roepen om te komen helpen bij de zorg voor de Covidpatiënten, dan gaat het er echt belabberd aan toe in onze gezondheidszorg.”
“Niets aan de hand, niets aan de hand, daarom moeten er met spoed 50 zuurstofconcentrators uit Nederland gehaald worden.”
“Terecht zegt de president, net terug in ons dorpse dorp na een bezoek aan de wereld, dat dingen als coronapasje en verplichte vaccinatie voor bepaalde beroepsgroepen zullen volgen.”
“En meteen springt een aantal respectabele samenwerkende organisaties met een Open Brief hoog in de lucht dat hier sprake is van verdere voeding van Discriminatie en Apartheid binnen onze samenleving.”
“Aan de ene kant hebben ze groot gelijk, net zoals de president aan de andere kant ook groot gelijk heeft. De grote landen in de wereld gaan steeds meer en meer over tot dat coronapasje, zelfs in ons grote voorbeeld Nederland.”
”Ai, daar werd zelfs een hare Keizerlijke staatssecretaris op staande voet netjes het kabinet uitgetrapt, toen ze openlijk kritiek had op de invoering van dat pasje.”
“Ik zeg: Chan, mijn barka Potros, ik verfoei dat family-and-friends-beleid van je, maar op Coronagebied zeg ik: druk die maatregelen gewoon erdoor.”
“Sang, er is een ster gevallen: meester ondersteunt onze Taki-san Toki.”
“Intussen staan onze gratis vaccins maar te staan, terwijl er dagelijks mensen aan corona sterven. Stel dat die vaccins half oktober vervallen, dan moeten ze worden weggegooid. Zeker met vaccins geen grappen maken met de vervaldatum.”
“Klopt, dan zou ik aan Barka Chan adviseren: Tot enkele weken voordat de vervaldatum ingaat, zijn de vaccins nog gratis. Daarna moet het restant vernietigd worden en nieuwe aangekocht worden. En dan kost het vaccin tien euro per shot. Twee shots: 20 euro. Klaar.”
“Wel, dan ga je een flink aantal anti-vaxxers opeens wel snel zien rennen om nog gratis gevaccineerd te worden. Keihard laten betalen helpt veel effectiever dan dat steeds maar tot vervelens toe herhalend voorlichtingsgebabbel, waar degenen die moeten luisteren, toch niet naar luisteren.”
“En die respectabele samenwerkende organisaties die zo tegen de vaccinatie-verplichting en het Coronapasje zijn, moeten dan maar gaan staken of beter nog: naar de rechter stappen om in kortgeding een uitspraak af te dwingen over deze maatregelen.”
“Ja, dat is veel effectiever dan dat goedkoop en slap gedoe van de ene Open Brief na de andere aan de president.”
“Of gaan we net als bij Lonnie Bruns & Leo Broerwijk een worm kweken tot die een aboma is geworden?”
“Geen proost daarop.”

Rappa
Advertenties