Concacaf treedt op tegen Brunswijk, zijn club en Olimpia
25 Sep 2021, 19:23
foto


Concacaf heeft strenge maatregelen genomen tegen clubeigenaar Inter Moengo Tapoe, vicepresident Ronnie Brunswijk, zijn club en CD Olimpia. Brunswijk mag drie jaar lang niet deelnemen in welke hoedanigheid dan ook aan Concacaf competities. Dit zegt de Concacaf in een verklaring.

De tuchtcommissie van Concacaf heeft de omstandigheden rond de integriteitskwesties die naar voren werden gebracht door een video die op sociale media circuleerde na de wedstrijd Inter Moengo Tapoe tegen CD Olimpia Concacaf League, volledig onderzocht.

Na beoordeling van de acties die in de video zijn aangetoond en de schriftelijke verklaringen van beide clubs in overweging te hebben genomen, heeft de commissie vastgesteld dat er na de wedstrijd ernstige schendingen van de integriteitsregels hebben plaatsgevonden.

Als gevolg van deze regelovertredingen zijn beide clubs met onmiddellijke ingang gediskwalificeerd en verwijderd uit de Concacaf League van dit jaar. Concacaf blijft deze zaak en andere betrokken personen onderzoeken en behoudt zich het recht voor om verder bewijsmateriaal door te verwijzen naar de Disciplinaire Commissie.


Advertenties

Wednesday 30 November
Tuesday 29 November
Monday 28 November