Luchtverkeersleiders leggen maandag het werk neer
25 Sep, 00:00
foto


De luchtverkeersleiders, verenigd in de Suriname Air Traffic Controllers Association (SATCA) hebben besloten het werk volledig neer te leggen op maandag 27 september om 8.00 uur. SATCA-voorzitter Jozef Khoesial zegt dat vrijdagavond een algemene ledenvergadering is gehouden, waarbij dit besluit is genomen.

De SATCA is het wachten op de herwaardering van de luchtverkeersleiders al beu. De afspraken die gemaakt waren met het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) zijn niet nagekomen. Er was acht weken extra tijd gevraagd aan de SATCA en haar leden, waarvan die nu al ruimschoots zijn verlopen. Voorafgaand is er al een werkgroep van bijkans een jaar geweest en daarna weer eens van 8 weken zonder enig resultaat naar de leden toe, zegt de organisatie. "Er wordt steeds weer gevraagd dat de luchtverkeersleiders hun medewerking blijven verlenen. We begrijpen allemaal dat dit niet kan. Er is genoeg geduld getoond.

Het ministerie van TCT is inmiddels ook op de hoogte gebracht. "Wij menen de samenleving tijdig op de hoogte te brengen van de ontstane situatie en hebben helaas geen keus dan de luchtverkeersdiensten te staken. Middels deze stellen wij de samenleving en de verschillende actoren in de branche op de hoogte dat er geen luchtverkeersdiensten meer verleend zullen worden, en rekening te willen houden hiermee in hun bedrijfsvoering, planning, reizen, importen/exporten", zegt Khoesial.
Advertenties

Friday 20 May
Thursday 19 May
Wednesday 18 May