President in Mexico aangekomen na tussenstop in Miami
17 Sep, 21:09
foto
President Chan Santokhi is op de luchthaven in Mexico verwelkomd door de minister van Toerisme, Miguel Torruco Marqués. (Foto: CDS)


Na een tussenstop in Miami, is president Chan Santokhi aangekomen in Mexico. Hij is door een afvaardiging van de regering van Mexico ontvangen met militair eerbetoon, meldt de Communicatiedienst Suriname.

De president startte de dag met een staatshoofdendiner waarbij hij informeel ook bilaterale gesprekken zal voeren met collega's. Morgen neemt hij deel aan de 6e Summit van de Celac (Community of Latin-American and Caribbean States). Het gaat om een staatshoofden conferentie van het Caribisch gebied en Latijns-Amerika.

Het staatshoofd geeft aan dat er heel wat uitdagingen zijn in de regio. “Regionale integratie is van eminent belang. Er zijn nog heel wat barrières in de regionale samenwerking en Covid-19 is de afgelopen periode daar de voornaamste van geweest. Het heeft voor heel wat achteruitgang gezorgd, en we moeten nu de samenwerking weer op gang brengen”, zei de president voordat hij het vliegtuig instapte, vrijdagnacht. 
Na de summit in Mexico reist de president vervolgens naar de Verenigde Staten van Amerika (VSA) om daar aanwezig te zijn op de 76ste Algemene Vergadering van de Verenigde Naties (VN). De Caribische leiders zullen via een virtuele meeting delibereren met president Joe Biden van de Constitutionele Republiek, de VSA. Met Amerika zal er gesproken worden over actuele zaken van wereldformaat.

Advertenties

Tuesday 19 October
Monday 18 October
Sunday 17 October