Afobakaweg wordt niet vernoemd naar Henk Ramdin
28 Aug 2021, 03:23
foto
Minister Bronto Somohardjo vrijdagavond in De Nationale Assemblee.


De Afobakaweg wordt niet vernoemd naar oud-Suralco directeur Henk Ramdin. Dit heeft minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken vrijdagavond meegedeeld in De Nationale Assemblee. Er is negatief advies uitgebracht door de commissie op een verzoek van de stichting Kela Kie Poedja.

De bewindsman legde uit dat een heel traject wordt afgelegd wanneer een verzoek wordt ingediend. Nadat het op zijn bureau is beland, stuurt hij het door naar de commissie Straatnamen, waar de directeur van het Centraal Bureau voor Burgerzaken ambtshalve voorzitter van is.

Sinds het bekend is geworden dat verzoek tot vernoeming van de Afobakaweg vanaf Paranam tot aan de stuwdam, is er veel commotie ontstaan. Vooral de Saramaccaanse gemeenschap heeft heftig gereageerd op het verzoek. Deze kwestie werd in De Nationale Assemblee aangekaart door Ronny Asabina, fractieleider van de BEP en Edgar Sampie (ABOP).

De minister deelde mee dat aan de stichting het advies is gegeven om uit te kijken naar een andere straat of wegstrekking voor vernoeming naar ingenieur (Henk) Rajkoemar Hendrik Ramdin.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May