Recidivist krijgt twee jaar voorwaardelijke celstraf opgelegd
05 Aug, 02:58
foto


Rechter Roy Elgin heeft Rawienkoemar G. woensdag veroordeeld tot twee jaar voorwaardelijke gevangenisstraf met een proeftijd van twee jaar, omdat hij onder invloed van alcohol heeft deelgenomen aan het verkeer. Hij heeft hem de rijbevoegdheid ontzegd voor twee jaar.

Rawienkoemar G. dronk zes blikken bier en nam plaats achter het stuur. Het bleek dat hij vijfmaal de toegestane hoeveelheid alcohol ophad. De verdachte bood zijn verontschuldigingen aan en zei dat hij dergelijke gedrag niet meer zal herhalen. Uit het onderzoek op de zitting kwam naar voren dat de man drie jaar terug al was gevonnist voor het deelnemen aan het verkeer onder invloed van alcohol.

De rechter merkte op dat de man geen lering heeft getrokken van zijn eerdere veroordeling. Hij had drie jaar geleden onder invloed van alcohol een aanrijding veroorzaakt. Het Openbaar Ministerie eiste 10 weken celstraf met gevangenneming. Ook was geëist ontzegging van de rijbevoegdheid voor 2 jaar waarvan 3 maanden voorwaardelijk met een proeftijd van 3 jaar. Rawienkoemar G. vroeg een lichtere straf. Hij heeft de zorg van zijn vrouw en een zesjarige zoon op zich. Hij gaf toe dat het zijn schuld is dat hij zijn rijbewijs voor de tweede keer kwijt is wegens alcoholgebruik.
Advertenties