Jonathan Vangee: "...u gaat bloed aan uw vingers hebben"
04 Aug, 15:18
foto
"If a san dies pori, gaat u bloed aan uw vingers hebben," zegt Jonathan Vangee van de Stichting Belangenbehartiging Abrabroki en Omgeving. (Foto's: René Gompers)


Bij het hoofdkwartier van de Surinaamse Voetbalbond (SVB) is dinsdag wederom geprotesteerd tegen het ontslag van bondscoach Dean Gorré. Het is de actievoerders weer niet gelukt om een petitie aan het SVB-bestuur te overhandigen. "If a san dies pori dat het niet meer goed komt, gaat u meneer Krishnadath, Waldo en Mathoera, gaat u bloed aan uw vingers hebben,” richt Jonathan Vangee, ondervoorzitter Stichting Belangenbehartiging Abrabroki en Omgeving (SBBAO) zich tot de SVB-bestuursleden. Hij stelt voor dat ze aftreden omdat ze niet in staat zijn om "dit groot project" uit te voeren.

De groep overweegt om de petitie thuis bij de bestuursleden te bezorgen. "We zijn de vorige week hier gekomen, ze zijn toen eerder vertrokken," vertelt Vangee. "Vandaag hebben ze hetzelfde gedaan. Wij gaan dus de strategie moeten aanpassen en de petitie thuis bij ze zien te bezorgen." De groep wil dat het ontslag van Gorré wordt teruggedraaid, wil het verhaal van beide kanten horen, en de garantie dat de kwaliteit van 'Natio' met de bijdrage van de diaspora spelers, gewaarborgd is.

Clyde Mac Donald, trainer en die zelf ook topspeler is geweest, vreest het ergste. "Deze jongens (Gorré en Natio) zijn een weg voor ons aan het banen. Weetje hoeveel scouts naar ons komen kijken? Als we zo een groot arsenaal aan talent hebben, als we onze jongeren de kans geven, samen met de diaspora die het daarbuiten nog beter voor ons kan organiseren, dan hoeven we niet eens meer naar Caricom te kijken. We zouden kunnen leven van onze eigen producten. Kijk hoe Brazilië het doet. Te a speler seri 40 miljoen, a team e kisi, a bond e kisi, a kondre e kisi. Alla sma e kisi. Maar dyaso…dyaso… a no kan. A no kan."

Vangee is resoluut: "Eerst het voetbal, eerst de Surinaamse vlag, eerst de toekomst van de jongeren. Dan Krishnadath, dan Waldo, dan Mathoera. Ik roep jullie op om Dean Gorré weer te plaatsen als bondscoach. En als je niet in staat bent om dit groot project te draaien, roep ik jullie op om te bedanken. Neem een stap terug. Bespaar ons dit leed, bespaar ons een terugval in ontwikkeling. En if a san o pori, gaat u bloed aan uw vingers hebben. Laat het niet zover komen." Hij voegt eraan toe: "Als we boos worden en u ons provoceert en het ons moeilijk gaat maken, gaan we het u ook moeilijk maken. Net zoals u het die jongeren moeilijk maakt om te voetballen. U heeft al genoeg genoten van die US dollars. Laten de jongeren nu genieten." Hij herhaalt: "Want if a san disi pori, gaat u bloed aan uw vingers hebben."

Advertenties