OBS rekent vandaag wel op uitbetaling
27 Jul, 03:51
foto
Iwan Woon, ondervoorzitter OBS.


“Ik hoor al twee weken dat we worden uitbetaald. Hetzelfde wordt steeds herhaald,” zegt Iwan Woon, ondervoorzitter van de Organisatie van Bus- en Boothouders in Suriname (OBS) in gesprek met Starnieuws. Zijn organisatie onderhoudt trajecten voor het Nationaal Vervoerbedrijf (NVB). Het staatsvervoer is reeds twee weken plat gelegd, omdat de bushouders nog moeten ontvangen voor geleverde diensten van mei. Ook moet een ander deel, vanaf november, nog achterstallige Covid-gelden ontvangen voor het transporteren van verplegend personeel.

Minister Albert Jubithana van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) had eerder in de media aangegeven dat de OBS deze week uitbetaald zou worden. Woon zegt dat er geregeld contact is met de directie van het staatsbedrijf. “Ik verwacht niet veel hoor. Want wat ik wil weten is wat ze precies hebben gestort,” zegt de OBS-ondervoorzitter.  NVB-directeur Fariyal Renfurm hoopt dat het geld vandaag op de rekening wordt overgemaakt. Volgens planning zou het geld maandag gestort worden door het ministerie van Financiën & Planning.

Volgens de vakbondsman moeten de bus- en boothouders deze week ook ontvangen voor geleverde diensten van juni. Hiervoor had hij Renfurm ook aandacht gevraagd, om dit gelijk mee te nemen bij de gesprekken met de regering voor betaling. “Vandaar dat ik benieuwd ben naar wat er is of wordt overgemaakt”, stelt Woon.  Renfurm begrijpt de bezorgdheid van de dienstverleners. Zij geeft aan dat juni ook is aangevraagd, en “administratief is het ook afgehandeld”.   

“Het is zeker een uitdaging voor mij om het anders te doen. Het is iets dat ik heb geleerd bij mijn aantreden als directeur van het Nationaal Vervoerbedrijf,” zegt Renfurm aan Starnieuws. Ze geeft aan dat er modellen worden uitgewerkt hoe deze uitdagingen te voorkomen. “Als we overstappen naar subjectsubsidie, zullen we dan een onderscheid kunnen maken naar mensen met een beperking, seniorenburgers en schoolgaanden”. Het voordeel hiervan is volgens de NVB directeur dat er vooraf geld binnen kan zijn. Zo moeten er meer modellen bekeken worden hoe subsidie af te bouwen. “Het hangt nu helemaal van hen af. Ik heb aan de bel getrokken. Hopelijk heeft de directeur nu wel goed nieuws voor ons,” zegt Woon.
Advertenties

Tuesday 19 October
Monday 18 October
Sunday 17 October