Ministers getuige van inladen Covid-vaccins op Schiphol
27 Jun 2021, 09:36
foto
De drie ministers bij het inladen van de AstraZeneca in het door SLM gehuurd vliegtuig. Tweede van rechts ambassadeur Radjendre Khargi.


100.000 doses AstraZeneca vaccins uit Nederland worden vandaag vanuit Nederland vervoerd naar Suriname. Naast de vaccins, zijn er ook een paar pallets medische equipment en PPE. Deze partij maakt deel uit van een schenking van Nederland.

De ministeriële delegatie die voor werkbezoek in Nederland is, heeft onmiddellijk na aankomst op Schiphol een kijkje genomen bij het inladen, deelt minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking mee aan Starnieuws.

Ramdin is samen met zijn collega's Armand Achaibersing (Financiën & Planning) en Albert Jubithana voor een bliksembezoek naar Nederland. Zij zullen gesprekken voeren met regeringsautoriteiten, ministers en andere hoge functionarissen over de samenwerking. Er zal ook gesproken worden een aantal lopende zaken internationaal, waaronder de onderhandelingen met het Internationaal Monetair Fonds en de steun van Nederland daarbij.

Er is ook een onderhoud met de directie van KLM over de samenwerking op de route Paramaribo-Amsterdam retour. Bekeken zal worden op welke wijze de SLM ondersteund kan worden.

De delegatie keert woensdag terug. Dan zal nog eens 60.000 doses AstraZeneca worden vervoerd naar Suriname.

Advertenties

Tuesday 03 October
Monday 02 October
Sunday 01 October