Meer dan 150 inheemsen krijgen Covid-19-prikje
11 Jun 2021, 12:41
foto
Inheemsen laten zich controleren op Covid-19 in een tent van de Medische Zending in Powakka. (Foto: MZ)


Bewoners van Powakka, Redi Doti, Pierre Kondre, Casipora en medewerkers van de Medische Zending zijn dinsdag gevaccineerd tegen Covid-19. De vaccinatie van 155 personen is gedaan door de Medische Zending in het gemeenschapshuis van Powakka.

Powakka kampt met een uitbraak van het longvirus en er moesten de nodige extra veiligheidsmaatregelen worden getroffen om over te gaan tot vaccinatie. In een aparte tent van de wachtruimte werden personen gescreend op Covid-19-klachten of op contact met een positieve persoon. Verdachte gevallen werden meteen geswabd op de polikliniek van Powakka.

De eerste personen werden tijdens de start van de vaccinatie-campagne in april in Powakka gevaccineerd. Minister Albert Jubitana van Transport, Communicatie en Toerisme gaf het voorbeeld. Samen met hem zijn 48 personen uit Redi Doti, Powakka en Klein Powakka gevaccineerd. De kapiteins van Redi Doti en Klein Powakka die ook hun prikje kregen, zeggen een voorbeeld te willen zijn voor hun gemeenschap.

Als alles volgens planning verloopt, zal de Medische Zending op dinsdag 15 juni weer een vaccinatiedag houden op Powakka om nog meer mensen te vaccineren tegen Covid-19.
Advertenties

Tuesday 19 March
Monday 18 March
Sunday 17 March