BGVS krijgt handschoenen en schorten van Canada
10 Jun 2021, 18:57
foto


Het Bureau Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft woensdag 300.000 stuks medische handschoenen en 18.000 stuks chirurgische schorten gekregen van Canada. De Personal Protective Equipment (PPE) is de tweede donatie vanuit de Canadese overheid dit jaar. PAHO heeft assistentie verleend bij het aankopen en aanleveren van de materialen.

De middelen zullen ter beschikking worden gesteld aan de eerstelijns-gezondheidswerkers die werken in deze derde golf van de Covid-19 pandemie. Canada komt met deze donatie de beloften na, om Suriname te blijven ondersteunen in de strijd tegen Covid-19. In april van dit jaar kreeg het ministerie van Volksgezondheid ook medische beschermingsmiddelen gedoneerd ten behoeve van bejaardentehuizen, meldt de PAHO/WHO.

De PAHO/WHO-vertegenwoordiger in Suriname, Karen Lewis-Bell, gaf aan dat met de verhoogde overdracht van besmettingen, op dit moment meer dan 250 per dag, deze PPE (handschoenen en schorten) erg nuttig zullen zijn om gezondheidswerkers te beschermen terwijl ze zich toewijden aan patiëntzorg.

Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April