MMC neemt VHP-centrum voor covid-opvang in gebruik
31 May 2021, 00:03
foto
Het VHP-centrum in Nickerie is zondag in gebruik genomen om personen die besmet zijn met het covidvirus op te kunnen vangen. (Foto: MMC)


Het Mungra Medisch Centrum (MMC) heeft zondagavond het VHP-centrum in Nickerie officieel in gebruik genomen voor opvang van Covid-patiënten die thuis in isolatie zijn. In het westen (Nickerie, Coronie en Apoera) zijn deze maand zes personen overleden aan Covid-19.

Medisch directeur van MMC, Djoties Jaggernath, zegt in gesprek met Starnieuws dat het ziekenhuis druk bezig is met opschalen om meer Covid-patiënten op te kunnen vangen. Er worden zieken uit Nickerie, Coronie en Apoera opgenomen in MMC. Zo is de vrouwenafdeling van het ziekenhuis nu ingericht om Covid-patiënten, die ziekenhuis behoeftig zijn, op te vangen. Hierdoor is de capaciteit opgevoerd naar 30 bedden, waarvan tot zondag 21 bezet waren. In de Medium Care Unit kunnen nu 5 zieken worden opgevangen, in plaats van 1 tot 2.

De situatie in Apoera is ook zorgwekkend. In het ziekenhuis zijn er 6 patiënten opgenomen. In het Staatslogeergebouw van Apoera zijn er 16 personen en in thuis 19 in isolatie. Apoera beschikt over 1 arts, 6 verpleegkundigen en 2 gezondheidsassistenten.

In Nickerie zijn er 30 personen in thuisisolatie zonder bewaking, waardoor de vrees bestaat dat meer mensen geïnfecteerd kunnen raken. Het VHP-centrum om geïnfecteerden op te kunnen vangen. Er is daar verpleegkundige zorg en bewaking zodat de besmetting tot het minimum kan worden gereduceerd.
Advertenties

Saturday 27 April
Friday 26 April
Thursday 25 April