Suriname en Guyana bespreken gezamelijke issues
24 May 2021, 04:51
foto
Minister Albert Ramdin en zijn Guyanese collega Hugh Todd bij aankomst op vliegveld Zorg en Hoop. (Foto: CDS)


Suriname en Guyana hebben zich gebogen over onder andere veiligheidsaangelegenheden, visvergunningen, de veerverbinding, het verdere proces in het kader van de bouw van de brug over de Corantijnrivier. Ook de strategische samenwerking tussen beide landen op regionaal en mondiaal niveau is aan de orde geweest tijdens de eendaagse ministeriële bijeenkomst, zondag.

De ministers Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking en zijn  Guyanese collega van Buitenlandse Zaken en Internationale Samenwerking, Hugh Todd, hebben met elkaar overlegd in Paramaribo. Deze ministeriële vergadering heeft plaatsgevonden tegen de achtergrond van de follow-up van de afspraken die gemaakt zijn door president Chan Santokhi en zijn ambtgenoot Irfaan Ali in november vorig jaar. De staatshoofden hebben toen een hernieuwde impuls gegeven aan de bilaterale relatie, met als uitvloeisel het overeenkomen van een Strategisch Dialoog en Samenwerkingsplatform.

Met de ministeriële bijeenkomst is een evaluatie gepleegd over de voortgang van de activiteiten in het kader van dit nieuwe samenwerkingsmechanisme, ter voorbereiding van de eerstvolgende Presidentiële Summit, die binnenkort zal plaatsvinden in Guyana.

Deze bespreking heeft zich voltrokken in een hartelijke sfeer tegen de achtergrond van het goed nabuurschap en de positionering van beide landen binnen de regionale context, gezien de huidige ontwikkelingen in de exploratie van olie en gas.

De Surinaamse delegatie bestond voorts uit de ministers van Openbare Werken, Riad Nurmohamed; Transport, Communicatie en Toerisme, Albert Jubithana en Landbouw, Veeteelt en Vissserij, Parmanand Sewdien, bijgestaan door technische deskundigen, meldt de Communicatiedienst Suriname.

Met de Guyanese minister zijn meegereisd zijn collega’s van Openbare Werken, Bischop Juan Edghill; Landbouw, Zulifikar Mustaph alsmede technische deskundigen. De residerende ambassadeur van Guyana, Keith George maakte ook deel uit van de delegatie.
Advertenties

Saturday 27 April
Friday 26 April
Thursday 25 April