Shabier Ishaak is niet meer
04 May 2021, 19:49
foto
Shabier Ishaak. (Beeld: FB)


Radio-icoon Shabier Ishaak heeft het tijdelijke voor het eeuwige verwisseld. De 75-jarige Ishaak die decennialang de Hindostaanse nieuwsstem via Rapar is geweest, is vandaag overleden.

Op zijn eigen wijze, op een ironische en hilarische manier, wist hij het dagelijkse gebeuren via 'Ham Tum Aur Woh (Ik, Jij en Zij)' te brengen naar de samenleving. Na het verscheiden van zijn neven Rashied en Shaheed Pierkhan, werd de inbreng van Ishaak in het brengen van het nieuws op een verstaanbare manier naar de Hindostaanse gemeenschap enorm. Terwijl Rashied de samenleving informeerde via zijn immens populaire programma 'Kal Aaj aur Kal (Gisteren, Vandaag en Morgen' deed Ishaak dat via zijn eigen programma.

Ishaak kampte al jaren met nierproblemen. Hij liet zich ook dialyseren. Maar ondanks de terugslagen met zijn gezondheid bleef hij trouw aan de luisteraars van 'Ham Tum aur Woh'. Hij wist dat grote delen van zijn publiek op hem zaten te wachten om zes uur 's middags. Als geen ander kon hij de ontwikkelingen in het land een extra dimensie geven, maar bovenal begrijpelijk maken voor de gewone man.

Ishaak is geen onbekende op cultureel en sociaal gebied. Hij was ook bekend als MC, al hoewel hij dat in de afgelopen jaren steeds minder is gaan doen. Hij is ook voorzitter geweest van de Stichting Hindostaanse Immigratie en heeft hij samen met wijlen Benjamin Mitrasingh gestreden om het project Baba en Mai van de grond te krijgen. Hij was ook een van de trekkers voor het crematieoord te Uitkijk. Het overlijden van Ishaak, betekent dat de derde van het Rapar-trio - Rashied, Shaheed, Ishaak- er niet meer is. Ze waren de pioniers van Acme Radio.
Advertenties

Thursday 28 March
Wednesday 27 March
Tuesday 26 March