Broers in de beklaagdenbank
20 Apr, 08:03
foto


Gebroeders Raynel O. en Quincy O. mochten maandag in de rechtszaal de camerabeelden bekijken van hun handelingen in een winkel op de kruising van de Magentakanaal- en Mopentiboweg. Quincy O. heeft een winkelier aangevallen, nadat een woordenwisseling over een mondkapje was ontstaan.

Beide broers gingen in een pick-up naar de winkel. Eerst stapte Quincy uit en ging de winkel binnen. Daarna kwam zijn broer Raynel binnen. Beiden hadden geen mondkapje op. De winkelier sprak Quincy aan en wilde hem niets verkopen. Quincy haalde zijn mondkapje uit de wagen. Hij kocht daarna goederen, maar er ontstond wederom een woordenwisseling. Hij ging toen bij de kassa waar de winkelier stond en viel hem aan.

Raynel weet niet wat in hem opkwam dat hij tijdens de ruzie de telefoon van de winkelier wegnam. Hij dacht dat het zijn telefoon was. De broers gingen uit deze winkel om in een andere te gaan waar zij weer ruzie kregen. Raynel zei dat hij als eerst in de winkel ging en een biertje kocht. Hij betaalde voor het biertje, maar nam dat nog niet omdat hij bij zijn vriendin ging om te vragen wat zij wilde.

Quincy ging toen in de winkel en wilde het biertje van zijn broer pakken. De winkelier zag hem voor een dief aan en sloeg hem. Hij sloeg de winkelier terug. Deze winkelier is als gevolg van opgelopen letsel omgekomen. Beide mannen krijgen rechtsbijstand van raadsvrouw Maureen Nibte. De behandeling van deze zaak wordt vervolgd op 17 mei.
Advertenties