Nieuw team INS biedt compleet pakket aan topsporters
17 Mar 2021, 13:28
foto
Het hoofd van het managementteam van INS, Macy Slijngard, overhandigt het Stappenplan aan directeur Sportzaken, Gordon Touw Ngie Tjouw. (Foto: ROS)


Het Instituut Nationale Sportselecties (INS), onder leiding van Macy Slijngard, zal een pakket aan maatregelen en diensten aanbieden om alle topsporters te begeleiden in hun traject op jacht naar eremetaal op wereldtoernooien. De nadruk hierbij is dat het INS niet alleen sporttechnische assistentie gaat verlenen aan topsporters, maar ook alles daaromheen. Onder andere fysiotherapie, medische onderzoeken voorbeeld Dexa scan, voedingsdeskundigen, psycho en sociale begeleiding enz. Belangrijk is ook de administratieve ondersteuning die de topsporters vaak genoeg nodig hebben.

Het nieuwe managementteam is dinsdag geïnstalleerd op het Kabinet van de Vicepresident. Hierin hebben verder ziting: Tosh van Dijk, Yves Vlijter, Zavianna Amat-Agoes, Jefferey Redjodikromo, Xhosa Trustfull en Marciano Tsang.
Om het sportbeleid van het ministerie van Regionale Ontwikkeling & Sport (ROS) verder te ondersteunen zijn er overheidsstichtingen in het leven geroepen. Deze stichtingen opereren onafhankelijk, maar binnen het algemeen vastgestelde sportkader waaronder NIS, werkgroep 'Exploitatie Overheids Sportaccommodaties' en INS. Dit zei Gordon Touw Ngie Tjouw, directeur Sportzaken tijdens de installatie van het INS managmentteam, meldt de afdeling Voorlichting van het ministerie.

Touw Ngie Tjouw geeft aan dat INS het topsporttraject voor de komende periode duidelijk kenbaar zal maken. Via INS is er daarom nu een goede communicatie met het directoraat Sportzaken, Interne Controle en het Surinaams Olympisch Comite (SOC). Dit is nodig, omdat een van de belangrijkste speerpunten van INS is om een ‘transparant subsidiebeleid’ uit te voeren, waarbij samen wordt opgetrokken met de sportorganisaties zoals het SOC, Staatsolie Sportfonds, andere bedrijven en overige stakeholders. Er moet zuinig en effectief omgegaan worden met de operationele kosten van regionale en internationale evenementen en trainingen, maar ook carrière planning van topsporters financieel te helpen dragen, met de beschikbare middelen.

Slijngard zegt dat sedert het aantreden van minister Gracia Emanuël en directeur Touw Ngie Tjouw, specifiek beleid ontwikkeld wordt om vooral topsporters van dienst te kunnen zijn. Het INS in de nieuwe opzet zal vooral transparantie hoog in zijn vaandel dragen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May