Bewoners vragen bescherming tegen P&D Real Estate
10 Mar 2021, 07:47
foto
Vicepresident Ronnie Brunswijk neemt de petitie in ontvangst van bewoners van P&D Real Estate te Helena Christina en Altona Village 1 & 2. (Foto: Directoraat Volkscommunicatie)


In een petitie aan vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk vragen bewoners van de woningbouwprojecten van P&D Real Estate te Helena Christina en Altona Village 1 & 2 ondersteuning en bescherming. Zij hebben huizen gekocht onder voorwaarden die achteraf niet helemaal blijken te kloppen. Zij vinden dat er onbillijke en onredelijke voorwaarden en condities vanuit de verkoper zijn gedaan. Zij vragen de vp een onderzoek te laten verrichten naar de juridische en sociale aspecten van de projecten. Het gaat om valse voorlichting door de verkoper, de wijze van totstandkoming van de bouwvergunning en de bepalingen opgenomen in het contract.

De bewoners hielden de vp dinsdag voor dat de verkoper heeft aangegeven dat het om eigendomspercelen gaat. Achteraf blijkt dat het om grondhuur percelen gaat. Volgens de bewoners zijn de gronden ongeschikt voor woningbouw. Het blijkt dat de bestemming van de percelen door de verkoper is veranderd van landbouw naar woningbouw. De woningen in beide projecten vertonen na 2 jaar scheuringen. Ook hebben de bewoners niet de mogelijkheid waterleiding aan te vragen. Hierdoor zijn ze genoodzaakt wekelijks SRD 250  uit te geven aan water.

De opstelling van het verkoopcontract is volgens de benadeelden volledig in het voordeel van de verkoper opgesteld. Volgens het contract heeft de verkoper alle rechten en geen plichten, terwijl de koper totaal onbeschermd is. Enkele punten zijn onder andere dat de verkoper
- kan overgaan tot ontbinding van het contract zonder restitutie
- boetes kan opleggen
- inbreuk kan plegen op de privacy van de koper
- bij achterstallige betaling van 3 maanden van de huurkoopsom kan de verkoper het perceel verkopen zonder restitutie.
- De verkoper eigent zich onterecht fondsen toe, zoals: premies, brandverzekering van de woningen en boetes opgelegd door nutsbedrijven.

De vp had een luisterend oor voor de bewoners van deze projecten, meldt het Directoraat Volkscommunicatie. Hij beloofde deze kwestie mee te nemen naar de Raad van Ministers van vandaag. Met de benadeelden zal een vervolg afspraak worden gemaakt om deze zaak beter te bespreken.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May