Twee neven verdronken te Braamspunt
21 Feb, 17:58
foto


Twee neven, S.J. (15) en R.J. (16) zijn vandaag verdronken te Braamspunt. Bij de politie was rond 13.45 uur melding van de vermoedelijke verdrinking gemaakt waarna zij naar de plaats ging. Er is een zoekactie ingesteld. De ontzielde lichamen zijn intussen geborgen.

Starnieuws verneemt dat de jongens in een groep van ongeveer 25 familieleden in twee boten, waaronder een speedboot, vertrokken waren vanuit Alkmaar naar Braamspunt. Toen zij eenmaal op Braamspunt aankwamen, besloten enkele personen in de speedboot te gaan varen. De andere familieleden bleven op het strand achter.

De twee tieners gingen in het water om te zwemmen waarbij zij op een gegeven moment in de diepte verdwenen. Een veertienjarige jongen die op het strand zat, had gezien dat de tieners hulp nodig hadden. Hij ging in het water om hen te helpen, maar zou bijna zelf verdrinken. Omstanders merkten dat op en boden meteen hulp aan waardoor de jongen is gered. Zij konden de twee anderen niet redden omdat zij reeds in de diepte waren verdwenen.