Psychologen accepteren geen garantiebrieven Survam
20 Feb 2021, 04:49
foto


Psychologen aangesloten bij de Surinaamse Vereniging van Psychologen en Orthopedagogen (SVPO) hebben besloten om vanaf vandaag geen garantiebrieven te accepteren van de Survam. De cliënten zullen zelf het tarief vergoeden aan de dienstverlener en daarna declareren bij de desbetreffende verzekeraar.

De SVPO is samen met andere zorgberoepen geruime tijd bezig te onderhandelen met de Survam, onder toezicht van de vicepresident, om te komen tot een definitief akkoord over aanpassing van de huidige tarieven. Op 11 november 2020 is een principeakkoord bereikt om de tarieven tijdelijk te verhogen voor een periode van drie maanden. Daarbij is afgesproken dat een onafhankelijke accountant in de tussentijd een reëel tarief zou vaststellen waarin alle partijen zich zouden kunnen terugvinden.

Het bestuur van de SVPO zegt in een persbericht meermaals benadrukt te hebben dat de huidige tarieven zeer ontoereikend en achterhaald zijn, vooral vanwege de huidige devaluatie van de Surinaamse dollar. De SVPO betreurt het gegeven dat de afspraken van 11 november 2020 niet zijn nagekomen, des te meer daar de onderhandelingen voor aangepaste tarieven zich voortsleept sedert 2014.

Vanwege de toegenomen vraag naar psychologische zorg naar aanleiding van de heersende Covid-19 pandemie en de precaire sociaaleconomische situatie van Suriname, zijn de leden vrij om naar eigen inzichten een sociaal tarief te hanteren, zegt het bestuur.

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May