Repatriatie uit Nederland, VS en Guyana tot 7 februari
29 Jan, 00:46
foto
Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid tijdens een Zoom-persconferentie donderdag.


De regering heeft het beleid over vluchten naar diverse bestemmingen aangepast. Op 7 februari worden de laatste repatriatievluchten uitgevoerd vanuit Nederland, Guyana en de Verenigde Staten van Amerika. De laatste vlucht naar en van Brazilië is vandaag. Daarna zullen er voorlopig geen vluchten worden uitgevoerd. Er worden tot en met 15 februari geen vluchten uitgevoerd naar andere bestemmingen. Ook charters zijn niet toegestaan.

Minister Amar Ramadhin heeft op een persconferentie donderdag meegedeeld dat het vliegschema is aangepast. Op de vluchten zullen alleen mensen toegelaten worden die terugkeren naar hun land, personen die dringend voor medische behandeling moeten vertrekken, essentiële functies en experts. Voor begrafenissen worden personen die 1e en 2e graad familieleden zijn, toegelaten. Voor huwelijken wordt er geen toestemming gegeven.

Ingezetenen die langer dan zes maanden in Suriname zullen verblijven, worden toegelaten. Vakantiegangers krijgen geen toestemming om het land binnen te komen. Wat Guyana betreft is er alleen toestemming om terug te keren naar eigen land. De veerverbinding is allen bestemd voor vracht. Wanneer deze verbinding opgestart wordt, is nog niet duidelijk. Op alle vluchten wordt vracht toegelaten.

Binnenlandse vluchten zijn ook aan regels gebonden. Mensen die naar een recreatieoord willen gaan, zullen hiervoor geen toestemming krijgen. De recreatieoorden zijn ook gesloten. Alleen urgente gevallen voor medische redenen worden toegestaan. Verder zullen de vliegmaatschappijen slechts vracht mogen vervoeren. Er zal strenge controle zijn op Zorg en Hoop, deelde Ramadhin mee.
Advertenties