Pique krijgt toestemming om petitie te overhandigen
20 Jan, 16:13
foto
Siebrano Pique heeft toestemming gekregen van de politie om de petitie aan te bieden aan Assembleevoorzitter Marinus Bee.


Activist Siebrano Pique heeft vandaag, ondanks de afgewezen vergunning om te protesteren, van de politie toestemming gekregen om een petitie aan te bieden aan Assembleevoorzitter Marinus Bee. Pique die met een menigte onderweg was naar het Assembleegebouw, werd door de politie tegengehouden. De weg bij de Waterkant was gebarricadeerd, terwijl bij de ingang van het gebouw een flink aantal politieagenten waren opgesteld. Pique heeft de optie van de politie geaccepteerd om zonder de menigte de petitie aan te bieden.

In de petitie wordt onder meer aangegeven dat mensen het erg moeilijk hebben en het hoofd niet boven water kunnen houden. Dit komt onder andere door de hoge wisselkoers voor de US-dollar. De gang naar het Internationaal Monetair Fonds wordt afgewezen. Gevraagd wordt om de ambtenaren die geen salaris krijgen, uit te betalen. Er is flinke kritiek op het regeringsbeleid.

De weg aan de Waterkant is geblokkeerd door de politie.

Assembleevoorzitter Bee gaf aan dat er wat beweging is gekomen om de hoge koers aan te pakken. De regering zal een Crisis- en Herstelplan presenteren aan de volksvertegenwoordiging dat samen met de begroting zal worden behandeld. Bee voerde aan dat De Nationale Assemblee geen verlengstuk is van de regering en kritisch zal kijken naar de plannen van de regering.

Pique sprak zijn aanhang toe via een megafoon. Hij heeft hen aangegeven dat hij niet tevreden terugkeert naar huis. Hij zal nagaan wat de regering zal doen met de petitie. Indien zaken niet gekeerd worden, zal hij weer van zich laten horen. Hij merkte op dat de verdeeldheid in het land groot is. Suriname moet op de eerste plaats gezet worden, benadrukte hij.


Wednesday 03 March
Tuesday 02 March
Monday 01 March