Boothouders Commewijne willen uitbetaling 'Covid-gelden'
09 Jan, 08:42
foto
Ann Sadi, voorzitter Belangenorganisatie Veerboothouders Commewijne.


Het is voor de boothouders aangesloten bij de Belangenorganisatie Veerboothouders Commewijne, nog onduidelijk welke stappen zij zullen nemen de komende tijd. Zij dringen aan op uitbetalen van de 'Covid-gelden'. “Het is voor hen moeilijk om te overleven. Zij hebben al zoveel schulden” zegt Ann Sadi, voorzitter van de organisatie, in gesprek met Starnieuws. Ze merkt op dat er nu een evaluatie moet komen. In november vorig jaar zijn de boothouders die het traject Plattebrug-Meerzorg onderhouden onder voorbehoud akkoord gegaan om te varen voor SRD 4.

De bondsvoorzitter geeft aan dat SRD 4 ondertussen ook al is achterhaald. “Door de lockdown is er niet echt een periode geweest om te vergaderen met de leden”. Sadi zegt dat er dit weekend wel plannen zijn om met een deel van het bestuur te vergaderen en dat de shopstewards ervoor zullen zorgen dat de leden verder op de hoogte worden gehouden. Sadi die ook Assembleelid is van Commewijne, wijst er op dat ze het probleem van de boothouders ook in het parlement heeft aangekaart.

De boothouders moeten nog restant 'Covid-gelden' ontvangen voor zes maanden (18 april-10 oktober 2020). Volgens Sadi heeft de overheid ook een achterstand voor het uitbetalen van de brandstofcompensatie aan haar leden. Zij moeten nog gecompenseerd worden voor de periode augustus tot december 2019 en januari tot maart 2020.

Sadi vraagt de aandacht van de regering dat ten minste de 'Covid-gelden' worden overgemaakt voor de boothouders. “Als je zolang wacht om uit te betalen, met die devaluatie heeft het bijna geen zin. De Covidsituatie maakt dat het echt moeilijk varen is voor de jongens”. Volgens Sadi moeten de leden samen met het bestuur in goed conclaaf gaan. Ze meent dat er nog een laatste keer aandacht en oplossingen gevraagd moeten worden van de regering. “Maar ik kijk ook wat de leden hun reactie zal zijn”.

Raoul Lith
Advertenties