Bestuursopzichters Saramacca ingewijd in prijscontrole
08 Jan 2021, 04:47
foto
EZ traint bestuursambtenaren van Saramacca in de kneepjes van prijscontrole. (Foto: Voorlichting EZ)


Bestuursopzichters van Saramacca worden getraind in de procedures van prijscontrole. De trainers van de afdeling Interne Markt en Consumentenzaken van het ministerie van Economische zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ), hebben de zaken waarop in het veld gelet moet worden, belicht. Minister Saskia Walden heeft als beleid om de bestuursdiensten te betrekken bij het uitvoeren van landelijke prijscontroles.

Onderwerpen die tijdens de training onder andere aan de orde kwamen zijn: Winstmarge berekening, letten op geijkte weegschalen, prijsaanduiding, vervallen goederen en smokkelwaar. Districtscommissaris Sherin Bansi Durga van Saramacca, die het werk van EZ ondersteunt, is ook gestart met een plan om de prijscontrole in haar district ter hand te nemen. Ze juicht het initiatief van het ministerie van EZ toe, om de bestuursambtenaren te trainen, zodat ze meer tools kunnen ontvangen om het werk beter te doen.

De training is goed ontvangen bij de groep van bestuursambtenaren, meldt het ministerie in een persbericht. Het plan van Bansi is ook erop gericht om gezonde concurrentie van de ondernemingen te ondersteunen. Saramacca is het eerste district waar de trainingen zijn verzorgd. Het is de bedoeling dat EZ ook de overige districten zal aandoen.


Advertenties