Bouterse doet intimiderende uitspraken in Ocer
01 Dec 2020, 12:23
foto
NDP-voorzitter Desi Bouterse spreekt partijgenoten die hem ondersteund hebben maandag toe. Na de zitting van de Krijgsraad togen ze naar Ocer. (Foto: René Gompers)


Uitspraken gedaan door ex-president tevens NDP-voorzitter Desi Bouterse gisteren in Ocer, zijn door velen met verontwaardiging aangehoord. Deze kwestie zal niet op zijn beloop worden gelaten. Bouterse zei dat het volk de NDP weer nodig heeft. "Men is bezig het volk vijftig jaar terug te werpen", stelde de politicus. Hij merkte op dat er toen wapens te pas zijn gekomen.

Bouterse merkte dat het een normale zaak was als hij zei "e koeliman o lati ye hor' a phagwa? Hij ervoer het niet als belediging. Vandaag aan de dag zien wij dat opkomen. Als dat gebeurt, gaan wij dit land ver terugwerpen. Dan gaan de allerjongsten onder ons, kon mi taigi grat hari. Dit soort dingen ga je alleen met wapens kunnen weghalen".

De NDP-voorzitter zei dat daar voor de Bouterses, Jules en de Abrahamsen te oud zijn. "Of u zult moeten toegeven en voor de rest puppet willen blijven, maar als u daadwerkelijk inhoud wil geven aan Suriname is van de Surinamers, dan zullen wij in de bres moeten springen. Ik weet dat vele mensen ons niet begrijpen, maar laten wij elkaar beginnen te begrijpen dat er een historische taak is weggelegd om vanuit deze eenheid dit niet zo door te laten gaan", stelde Bouterse.

Advertenties

Wednesday 06 December
Tuesday 05 December
Monday 04 December