Granmans Clemens en Forster officieel beëdigd
22 Nov, 16:36
foto
President Chan Santokhi heeft Remon Clemens beëdigd tot granman van de Kwinti's. Naast hem het stamhoofd, vicepresident Ronnie Brunswijk en minister Gracia Emanuël. (Foto: CDS)


De beëdiging van de granmans Remon Clemens van de Kwinti's en Jozef Forster van Pamaka is belangrijk voor de ontwikkeling van de de woongebieden van deze stammen. President Chan Santokhi deelde bij de beëdiging mee de regering er alles aan doet om ontwikkeling tot stand te brengen in het binnenland.

Minister Gracia Emanuël van Regionale Ontwikkeling en Sport gelooft dat met de beëdiging  van de stamhoofden de gebieden onder hun gezag beter tot ontwikkeling zullen komen. Net als de president zei ze dat de regering er alles aan zal doen een bijdrage aan de ontwikkeling van de gebieden te leveren.

De minister vroeg de stamhoofden om in communicatie te blijven met de regering . Als er zaken zijn die besproken moeten worden of er problemen zijn die opgelost moeten worden, heeft ze graag dat er tijdig melding daarvan gemaakt wordt. Op die manier kan de samenwerking tussen het traditioneel gezag en de regering alleen maar beter worden, benadrukte Emanuël.

Granman Forster zal zich sterk maken voor alle Pamaka dorpen in het binnenland. Hij ziet ook graag een goede samenwerking met de centrale overheid tegemoet. Om dit te bewerkstelligen, zal hij ervoor zorgen dat hij de eerste aanzet doet. Granman Clemens zegt dat de ontwikkeling in het Kwinti gebied een behoorlijke achterstand heeft. Hij wil zijn beste beentje voorzetten om te werken aan een inhaalslag en de verdere ontwikkeling van de gemeenschappen. Hij ziet zijn beëdiging en dat van zijn collega als een bijzondere mijlpaal in de geschiedenis van het land.
Advertenties