Razzia tegen illegale cambiohouders in Commewijne
14 Nov, 04:41
foto


De politie heeft een razzia gehouden in Commewijne tegen illegale cambio's. De ondernemer P. is aangehouden vrijdag. Er is geld in beslag genomen. De regering heeft besloten hard op te treden tegen illegale cambiohouders die de koers naar SRD 20 voor de US-dollar stuwen.

De Communicatie Dienst Suriname zegt in een bericht dat terwijl de koers aan het dalen is en voor de aankoop rond SRD 18.50 voor de US-dollar en SRD 18.60 voor de euro ligt, zien illegale cambiohouders kans om de US-dollar illegaal tegen een koers van SRD 20 te verkopen. Hierover heeft de regering reeds gesprekken gevoerd met de monetaire autoriteiten en er zal hard opgetreden worden tegen deze overtreders.

De praktijk leert dat er op bepaalde plekken voor girale transacties tegen een koers van SRD 18.50 volop US-dollars in voorraad zijn. De regering roept cambiohouders op om de geünificeerde koers te blijven hanteren en zich niet schuldig te maken aan illegale valutahandel. Ook op de gemeenschap wordt het beroep gedaan geen gebruik te maken van deze illegale diensten, maar via de legale instanties aan US-dollars of euro’s te komen. 

Advertenties