Shirley Sowma-Sumter aangetrokken door Newmont
13 Nov, 00:57
foto
Shirley Sowma-Sumter


Newmont Suriname heeft Shirley Sowma-Sumter aangetrokken als nieuwe Sr. Director External Relations. Zij zal het voortouw nemen bij de initiatieven om constructieve relaties op te bouwen en te onderhouden met de regering van Suriname, gemeenschappen en andere belangrijke lokale en buitenlandse stakeholders. "Ze zal consolideren en voortbouwen op onze goede track record van partnerschap ontwikkeling en het doel van het bedrijf om waarde te creëren en levens te verbeteren door middel van duurzame en verantwoorde mijnbouw," laat het bedrijf optekenen.

Deze functie werd vacant nadat Albert Ramdin vertrok uit het bedrijf omdat hij de politiek inging. De nieuwe Sr. Director External Relations Newmont, zal zich buigen over specifieke aandachtsgebieden waaronder:
1. Het verder ontwikkelingen en uitvoeren van de artisanale en kleinschalige mijnbouwstrategie met behoud van constructieve relaties met gemeenschappen.

2. Uitvoering van de doelstellingen van het Gemeenschap ontwikkelingsfonds- om verdere ontwikkeling van projecten te ondersteunen die duurzame economische en sociale voordelen genereren voor de mensen in de omliggende gemeenschappen.

3. Ontwikkeling, implementatie en toezicht op diverse relevante relaties van belanghebbende in relatie tot stakeholders (relationship management).

4. Zorgdragen voor verdere ontwikkeling van de lokale content-strategie van Newmont.

Voordat Sowma-Sumter bij Newmont kwam werken, was ze Chief Executive Officer van C. Kersten & Co. N.V. en Dealer Principal van de Caterpillar Dealer in Suriname. Tijdens haar periode bij Kersten, waar ze eveneens vijf jaar als Chief Financial Officer werkte, transformeerde zij het bedrijf met succes tot een bloeiende en veerkrachtige organisatie met een solide basis voor duurzame groei. Gedurende haar carrière heeft ze veel ervaring opgedaan in de sector en topmanagementfuncties vervuld in diverse sectoren, waaronder het bankwezen, bedrijfsadviesdiensten en bedrijfsfinanciering.

"Newmont's toewijding om resources te ontwikkelen op een manier die mensen beschermt, mensenrechten respecteert, lokale economische ontwikkeling stimuleert en het milieu beschermt en nauw samenwerkt met lokale gemeenschappen en andere belanghebbenden, door het onderhouden van relaties die op basis zijn van vertrouwen en wederzijds respect" is één van de redenen waarom ze besloot om zich bij het bedrijf aan te sluiten, laat Newmont Suriname Sr. Director External Relations weten. Sowma-Sumter is ervan overtuigd dat ze kan bijdragen aan de
doelen van Newmont voor verdere groei tot een duurzame en veilige onderneming in Suriname en om het bedrijf te positioneren om een nog inclusievere corporate citizen te worden in Suriname.

Advertenties