US$ 134,93 miljoen eindejaarswinst voor RFHL
12 Nov, 06:34
foto


De Republic Financial Holdings Limited (RFHL) heeft een winst van US $ 134,93 miljoen voor het jaar eindigend op 30 september 2020 geboekt. Dit is minder dan wat het vorig boekjaar is geboekt, maar voorzitter van de holding, Vincent Peirera, noemt de winst verdienstelijk, omdat zij is geboekt ondanks de negatieve impact van het nieuwe coronavirus.

Er was onder meer sprake van verminderde economische activiteit, lagere marges als gevolg van lagere rentetarieven en kwijtschelding van vergoedingen en commissies door de Covid-19-noodhulpinitiatieven, verhoogde voorzieningen om mogelijke toekomstige verliezen op de krediet- en investeringsportefeuilles te dekken, en bijzondere waardevermindering van de resterende goodwill in de dochteronderneming te Barbados. De winst is toerekenbaar aan de aandeelhouders.
 
De totale activa van de RFHL bedroegen bij sluiting van het boekingsjaar, US $ 15,57 miljard, wat een stijging van US $ 2,51 miljard ofwel 19,2% is ten opzichte van het voorgaande jaar. “Deze stijging was voornamelijk het gevolg van de overname van de bankactiviteiten van Scotiabank op Sint-Maarten en het oostelijk Caribisch Gebied (Anguilla, Dominica, Grenada, St. Kitts en Nevis, St. Lucia en St. Vincent en de Grenadines) op 1 november 2019, waardoor $ 1,90 miljard werd toegevoegd, en de overname van de activiteiten van Scotiabank op de British Virgin Islands (BVI) op 1 juni 2020, waardoor nog eens $ 0,46 miljard aan de activabasis van de Groep werd toegevoegd”’, zei Peirera bij het bekendmaken van de resultaten.

De Raad van Bestuur heeft een slotdividend van US $ 0,31 (2019: US $ 0,49) vastgesteld, wat het totale dividend voor het boekjaar op US $ 65,64 miljoen ofwel US $ 0,40 per aandeel brengt (2019: US $ 0,67). Het dividend gecombineerd met de stijging van de aandelenkoers van US $ 3,01 gedurende het jaar, betekent dat het totale rendement van aandeelhouders 18,5% bedraagt. Het slotdividend zal op 1 december 2020 worden uitgekeerd aan alle aandeelhouders die op 18 november 2020 geregistreerd staan, geeft de RFHL aan.

Pereira is optimistisch over de positie van de holding. Hoewel er nog steeds onzekerheid bestaat over de toekomstige richting en de duur van de Covid 19-pandemie, is de RFHL ervan overtuigd dat door de sterke kapitaalsbasis, de diverse geografische voetafdruk en de bestuurscultuur van de holding, deze in een goede positie verkeert om ondersteuning te verlenen aan de herstelinspanningen van de economieën waarin zij opereert.
Advertenties